donderdag 29 september 2016

Vandaag werden we wakker gemaakt door de werkmannen die onze kamers op moesten meten. Loodgieter Hilde en metser Ria hadden die ochtend nog veel werk voor de boeg.

Na het ontbijt speelden we één tegen allen. Hierbij moesten de leerlingen in drie grote groepen 15 opdrachten tot een goed einde brengen. Ze hadden niet alleen heel veel plezier, maar hebben elke opdracht kunnen voltooien. 's Middags aten we overheerlijke lasagne. In het begin wisten de kinderen niet goed of ze het zouden lusten, maar na de eerste hap werd duidelijk dat ze het lekker vonden. Na de middag deden de drie groepen een touwenparcours en een bosspel. Het touwenparcours was voor velen een uitdaging, maar uiteindelijk heeft iedereen het gedaan dankzij de hulp van de juffen, de meesters en enkele sterke leerlingen. Dit was iets wat de leerlingen niet snel zullen vergeten. Bij het bosspel moesten de leerlingen in een soort van "dierenstratego" proberen om de vos te pakken. Omdat ze zo goed hadden gesport, kregen ze nog een uurtje extra vrije tijd. Het avondmaal, dat bestond uit frietjes en hamburgers (met groentjes), werd met veel smaak opgegeten. Van de kok kregen we zelfs een extra portie frietjes!

Na het avondmaal was het tijd voor de knalfuif. De jongens waren na tien minuten al terug in de speelzaal, de meisjes hadden iets meer tijd nodig om zichzelf op te maken. Eerst konden we genieten van verschillende optredens van leerlingen uit het vijfde leerjaar. Er werd gedanst, gezongen en gesprongen. Vervolgens zette de DJ enkele dansplaten uit de jaren '90 op. Deze werden enthousiast onthaald door de leerlingen. De juffen lieten zich van hun mooiste kant zien en de meesters verzorgden het spektakel.

Aan alle mooie liedjes komt helaas ook een einde. Via een polonaise zochten de leerlingen hun eigen bedje op. Na de nodige knuffels en kusjes gingen ze uitgeput maar voldaan naar dromenland. Jammer genoeg is dit ons laatste nachtje hier. Nu nog even uitrusten voor de zware terugreis van morgen.

Tot snel en bereid je alvast voor op die hartverwarmende knuffel van je zoon of dochter!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten