woensdag 26 september 2018

Woensdag 26 september 2018

Weer een actieve dag! Vanmorgen werden we gewekt door  3 poetsvrouwen die de vroege dienst hadden: Juf Ans, juf Marion en juf Ria. Na het ontbijt vertrokken we onder een stralende zon met de bus naar de venen van Malchamps.
In 3 groepen maakten we een wandeling. We stapten over houten wandelpaden die boven de venen lagen, zodat we niet zouden wegzakken in de natte ondergrond. We beklommen een houten uitkijktoren waar we een prachtig zicht hadden op het landschap. 3 gidsen vertelden onderweg over de flora en de fauna: het veen, de heide, de zonnedauw, de valk, de everzwijnen, ... We mochten proeven van verschillende soorten eetbare bessen en  van wilde venkel.
Gelukkig hadden we 's morgens een uitgebreide picknick gemaakt. Dat konden we wel gebruiken. Er stond ons immers nog een stevige wandeling te wachten! Door een rivier, of ernaast voor de liefhebbers, vatten we de terugtocht aan naar het domein. Het was een waar avontuur!
Terug in het domein smaakte het vieruurtje en zorgde de douche voor heerlijk ruikende kinderen.
We konden brieven schrijven, spelletjes spelen of buiten ravotten.
Na onze warme avondmaaltijd speelden we 'Wedden dat'. Een druk maar gezellig spel waarbij we uitdagingen niet uit de weg gingen!
Tijd om te slapen zodat we morgen weer klaar zijn voor een nieuwe dag vol actie en avontuur! Laat de zon maar weer schijnen, wij zullen er klaar voor zijn!

3 opmerkingen:

  1. Wauw wat een ervaringen doen de kinders op, goed bezig met zijn alle!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe is het fijn om blije kindergezichten te zien!Bedankt voor een leuke post!Mama en papa van Milan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weer enorm toffe foto's van kinderen die het naar hun zin hebben. Echt leuk om te zien!! Mama van Luna

    BeantwoordenVerwijderen