woensdag 30 september 2020

Woensdag, 30 september 2020


 Iedereen heeft de voorbije nacht geslapen als een roosje.

Dat was wel nodig want vandaag, woensdag hadden we een wandeldag. Om 9.30u stond de bus te wachten om ons weg te doen naar Berinzenne. Hier werden we opgewacht door gidsen die ons meer vertelden over de Venen van Malchamps (vergelijkbaar met de Hoge Venen). We leerden over veenmos, veenpluis, veenbessen, jeneverbessen, de korhoen, everzwijnen, ... en nog veel andere bijzonderheden van deze venen.

Na het middageten brachten we een bezoek aan het bosmuseum. Een museum over de ondergrondse wateren, het bos, de rivier en het veen, de bosdieren en-planten, de geschiedenis en de biodiversiteit. Kort gezegd, zeer leerrijk en boeiend. Na enkele uren hier te hebben rondgelopen, hadden we toch wel nood aan de buitenlucht ;)

Wat toen volgde was geweldig !  We deden een wandeling naar ons domein, maar we mochten het laatste stuk van de wandeling door de rivier lopen. We werden nat van onder tot boven, we kropen door rioolbuizen, onder en over bomen, we zagen kikkers, .... puur amusement in de natuur. Dit alles werd afgesloten met een lekkere warme douche.

Na het douchen hebben we een beetje opgeruimd en ons valies al een beetje in orde gemaakt. Maar ook hebben we onszelf klaargemaakt voor de ....FUIF !

We kregen allemaal een lekker drankje, er was leuke muziek en iedereen danste mee (zelfs de meesters en juffen). Het was een geweldige afsluiter van een geweldige dag, wat zeg ik, van een geweldige week om nooit meer te vergeten !!! 

Nu nog één nachtje slapen en dan naar huis. Het gedacht om terug naar huis te gaan is ook wel leuk.

Slaapwel !











































































































































































1 opmerking:

  1. Oh, wat een geweldige foto's , je ziet gewoon dat ze zich heel goed amuseren.... de grote wasmand voor de natte kleding staat al klaar :-)

    BeantwoordenVerwijderen